Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 2 szt
brzoskwinie 1 puszka
ser biały 1 kg
serek waniliowy 1 op
cukier waniliowy 1
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Galaretki rozpuszczamy w 1,7 litra wody gdy będzie tężeć układamy na blaszce brzoskwinie pokrojone zalewamy prawie zastygnięta galaretką wkładamy do lodówki

Masę serową robimy następująco:
Ser mieszamy z serkiem waniliowym najlepszy jest serek homogenizowany z biedronki bo nie jest zbytnio lejący i pięknie łączy się z serem białym dodajemy cukier i wanilie mieszamy całość nakładamy na galaretkę i odkładamy do lodówki na min 2 h

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 15.06.2012 10:07
fajny
Rafał10 09.06.2012 20:42
rewelacja
1j1o1l1a1 09.06.2012 18:32
apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak