Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe roladki pełne rozmaitości

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
margaryna 125 g
śmietana 18 proc 0,5 szklanka
drożdże 25 g
cukier 1 łyżka
Dodatki:
przecier pomidorowy 3 łyżka
mozzarella 1 kulka
marynowane cebulki 6 szt
czarne oliwki bez pestek 6 szt
ser feta 6 kostek
kukurydza 3 łyżka
papryka 2 plastry
oregano 2 łyżka
suszone pomidory 0,5 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe roladki pełne rozmaitości

Do śmietany dodajemy łyżkę cukru i drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia drożdży.

Dodajemy do mąki i margaryny, zagniatamy całość na gładkie ciasto.

Rozwałkowujemy dosyć cienko i smarujemy koncentratem pomidorowym ( nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie).

Na wierzchu układamy pokrojoną mozzarellę i suszone pomidory.

Równomiernie posypujemy kukurydzą, pokrojoną w małą kosteczkę papryką, przekrojonymi oliwkami, cebulkami i serem feta.

Posypujemy oregano i zwijamy jak roladę, delikatnie zlepiamy i za pomocą ostrego noża kroimy plastry o grubości około 1,5 - 2 cm.

Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wulkanxd 20.07.2012 13:28
super
Andysz 13.06.2012 05:42
pycha!
agnyeshka 10.06.2012 23:27
pyszności!
Agata B 10.06.2012 21:28
same moje ulubione składniki:)))
Rafał10 09.06.2012 20:45
rewelacja!!! Muszę zrobić :)
suzana 09.06.2012 17:23
świetne na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak