Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
włoszczyzna 1/2 kg
śmietana 2 łyzki
masło do smażenia
pieprz
sól
kasza manna 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.Rozgrzać na patelni masło, podsmażyć na nim pieczarki. W dwóch litrach osolonej wody ugotować włoszczyznę. Gdy będzie miękka, wyjąć ją, a wywar zasypać kaszą manną. Gotować kilka minut, włożyć pieczarki. Zabielić zupę śmietaną, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 25.02.2014 09:03
z kasza manna nie jadlam jeszcze
Bernadeta1 01.01.2014 01:46
pyszna zupka
Seba 15.07.2013 08:09
smaczna zupka
Marzena34 04.03.2013 20:16
z kaszą swietny pomysł
cooleczka 27.02.2013 11:53
takiej zupy zagęszczanej kaszą manną jeszcze nie jadłam
Ewelina38 05.01.2013 17:58
jedna ze smaczniejszych zup, bardzo ją lubię z makaronem
Beata23 27.12.2012 12:17
lubię takie zupki
Dorian 08.12.2012 23:36
pyszna
smakoszek 18.11.2012 00:05
też lubię takie zupy
Łukasz15 06.09.2012 07:39
Pyszna zupka
Ada-Gaba 20.08.2012 10:06
pyszna zupa
artur7 10.08.2012 19:23
lubię grzybko
Wacław 05.08.2012 09:43
lubie zupy a ta jest pyszna
Rybciia 26.07.2012 10:05
pyszna :-)
Rybciia 26.07.2012 10:05
pyszna :-)
Dorota59 23.07.2012 15:47
jedna z moich ulubionych zup
Babuszka 30.06.2012 20:57
pycha
Dorota37 14.06.2012 14:19
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak