Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa flakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 90 dag
margaryna w kostce 3 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
cebula biała 1 sztuka
woda letnia 2 litry
kostka wołowa 1 sztuka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa flakowa

Surowe flaki zalewamy dwoma litrami wody.Gdy się ugotują dodajemy przyprawy wedle gustu oraz smaku oraz kostkę wołową wraz z cebulą .Całość gotujemy 20 minut. Na sam koniec dodajemy zasmażkę z margaryny oraz mąki. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak