Rafaello I

Rafaello I

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne

    1 pudełeczko
  • margaryna Kasia

    1/2 kostki
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    3,5 łyżki
  • mleko

    3 szl
  • cukier

    1 szkl
  • żółtka

    4 szt
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • krakersy

    2 opkowania duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i dodajemy masę żółtkową, podgrzewamy na małym ogniu do chwili zgęstnienia. Studzimy masę.
Masło i Kasię miksujemy dodajemy do niej po trochu budyniu ( koniecznie zimny żeby się masa nie zważyła). na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.
Na blaszce układamy krakersy, na to połowę masy, znowu krakersy-masę-krakersy i małą ilością masy smarujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki by ciasto się ścisnęło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

10.09.2011 21:47
ja poproszę jeden kawałeczek

Ewa104

27.08.2011 10:54
Pysznie wygląda.

iga2

22.06.2011 23:34
rafaello jest number one :)

ewelinapac

13.12.2010 14:04
rewelacja

Maryś1

04.08.2010 13:00
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat