Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello I

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 1 pudełeczko
margaryna Kasia 1/2 kostki
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 3,5 łyżki
mleko 3 szl
cukier 1 szkl
żółtko jajek 4 szt
cukier waniliowy 1 torebka
wiórki kokosowe 20 dag
krakersy 2 opkowania duże

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello I

W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i dodajemy masę żółtkową, podgrzewamy na małym ogniu do chwili zgęstnienia. Studzimy masę.
Masło i Kasię miksujemy dodajemy do niej po trochu budyniu ( koniecznie zimny żeby się masa nie zważyła). na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.
Na blaszce układamy krakersy, na to połowę masy, znowu krakersy-masę-krakersy i małą ilością masy smarujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki by ciasto się ścisnęło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 10.09.2011 21:47
ja poproszę jeden kawałeczek
Ewa104 27.08.2011 10:54
Pysznie wygląda.
iga2 22.06.2011 23:34
rafaello jest number one :)
ewelinapac 13.12.2010 14:04
rewelacja
Maryś1 04.08.2010 13:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak