Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi

Przesiewamy mąkę, dodajemy szklankę wrzątku, sól (szczypta) i olej. Mieszamy łyżką i czekamy aż przestygnie. Wykładamy na stolnicę posypaną mąką i wyrabiamy ciasto energicznie zagniatając cały czas podsypując mąką do uzyskania zwartej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 18.03.2011 17:36
fajnie
kielcok1 31.12.2010 18:00
lubię pierogi
Barbara55 28.12.2010 14:01
niesamowite
rakow2
rakow2 09.11.2010 14:23
ciasto jak ciasto
Katarzyna/kate1980 28.04.2010 16:21
podobnie robię ciasto na pierogi tylko nigdy nie dodaję oleju. co on nam daje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak