Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztetowa wieprzowa - do sloików

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1 kg
podgardle 1 kg
kasza manna 100 g
sól 30 g
pieprz do smaku
majeranek 20 g
cebula 1 duża
boczek 1 ze skórą

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztetowa wieprzowa - do sloików

Boczek i podgardle ugotować (prawie na miękko) nie dopuszczając do wrzenia.
Wątrobę sparzyć 10 minut w powstałym wywarze.
Odparować wywar do 1/2 litra i wsypać grysik.
Mięsa i wątrobę przestudzić i zmielić na drobnym sitku 4-5mm.
Cebulę posiekać, podsmażyć i również zmielić.
Całe zmielone mięso, cebulę, grysik i przyprawy wymieszać i napełnić masą słoiczki.
Zapasteryzować godzinę (nie dopuszczając do wrzenia), schłodzić, a po upływie doby zapasteryzować powtórnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.06.2012 06:38
* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak