Przepis i sposób przygotowania na: Mini torciki kakaowo bananowe
To samo robimy z mokrymi składnikami dodając do nich barwnik, mieszamy do uzyskania jednolitego koloru.
Łączymy składniki suche z mokrymi.
Masę wylewamy do prostokątnej formy i pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut ( do suchego patyczka).
Z wystudzonego ciasta za pomocą okrągłej foremki lub szklanki wycinamy koła o średnicy około 5 cm.
Jeżeli ciasto bardzo nam wyrosło to każde kółko przecinamy w poprzek na 2 części aby w torcikach nie dominowało samo ciasto.
Schłodzoną śmietankę ubijamy ze śmietanfixem.
Następnie dodajemy serki homogenizowane, pokrojone banany i delikatnie ale dokładnie mieszamy.
Masę nakładamy do rękawa cukierniczego i okrągłe biszkopty przekładamy kremem.
Torciki robimy z trzech części ciasta.
Górę ozdabiamy według uznania.
Smacznego :)