Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pałki pieczone z ziemniakami i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki
pałek z kurczaka 8
marynaty do drobiu 1 łyżka
octu balsamicznego 4 łyżka
soli 1 łyżeczka
przyprawy ognisty smok 1 łyżeczka
ziemniaki
ziemniaków 1,5 kg
czerwone papryki 2
cebula 1
przyprawy skarb morski
słodkiej papryki 1 łyżeczka
piri piri 1 łyżeczka
olej 2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 (z ziołami)

Przepis i sposób przygotowania na: Pałki pieczone z ziemniakami i papryką

Kroki postępowania

1
Pałki umyć i osuszyć, wrzucić do miski.
Dodać wszystkie przyprawy i chwilę masować.
Odstawić na 30 minut.
Obrane ziemniaki i paprykę pokroić w sporą kostkę a cebulę w piórka.
Wrzucić wszystko do miski, dodać przyprawy i wymieszać.
Odstawić na 15 minut.
Krok 1 - Pałki pieczone z ziemniakami i papryką foto
2
Po tym czasie naczynie żaroodporne wysmarować margaryną.
Najpierw wrzucić do niego ziemniaki a potem ułożyć na górze pałki.
Krok 2 - Pałki pieczone z ziemniakami i papryką foto
3
Piec przykryte w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 30 minut, po czym zdjąć pokrywkę, zmniejszyć temperaturę do 175 stopni i piec jeszcze 20 minut.
Krok 3 - Pałki pieczone z ziemniakami i papryką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 09.06.2012 13:44
lubię z jednego gara jedzonko
pioge7 09.06.2012 11:56
ale fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak