Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sosem majonezowo jogurtowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2
czerwonej fasoli 1/2 puszka
cebula 1
majonezu 4 łyżka
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżka
cukru 2 szczypta
indyk 150 g
jogurt naturalny 2 łyżka
mix sałat 1 (z roszponką)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sosem majonezowo jogurtowym

Sałatę wrzucić do miski.
Pomidory i cebulę pokroić w kostkę i dodać do sałaty.
Fasolę odsączyć z zalewy i dorzucić do sałaty.
Fileta pokroić na plasterki lub paseczki i również umieścić w misce z sałatą i pozostałymi składnikami i przemieszać.
W miseczce wymieszać majonez, jogurt, cukier, sok z grejpfruta i cukier oraz przyprawę do sałatek.
Sos odstawić na 5 minut.
Po tym czasie polać sałatkę sosem i delikatnie wymieszać.
Podawać po około pięciu minutach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 09.06.2012 11:41
na pewno zdrowe i dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak