Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
szynka gotowana 5 plasterków
ser żółty 5 plasterków
bazylia kilka listków
bulion drobiowy 1 szklanka
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z indyka

Mięso porcjujemy na 5 plastrów, oprószamy je solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa układamy po plasterku szynki i sera. Na ser układamy po 3-4 listki bazylii. Rolujemy, spinamy wykałaczkami lub wiążemy nicią. Obsmażamy rolady na niewielkim ogniu, następnie podlewamy bulionem i dusimy ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 13.08.2012 12:26
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak