Sposób przygotowania

Ser dokładnie mielimy, dodajemy do niego żółtka, cukier i miksujemy. Wlewamy ocet, śmietanę i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na stolnicy i szklanką wykrawamy kółeczka. Nakrętką od butelki lub małym kieliszkiem wykrawamy środki.

Nagrzewamy mocno olej i smażymy oponki z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i maczamy w cukrze pudrze.

Mmm pycha!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wierzę, że pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ja też wierzę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    uwielbiam takie :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    smaki dziecinstwa :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Palce lizać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !