Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • pieczarki

    400 g
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • cebula biała

    1
  • ogórki konserwowe

    2
  • papryka czerwona

    1
  • sól, pieprz

    do smaku
  • sos pikantny chilli

    3 łyżki
  • naleśniki

    10 sztuk
  • mleko

    0,5 l
  • woda letnia

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    1
  • olej do smażenia

  • ryż

    1 (w woreczku)
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zmiksować składniki na naleśniki, usmażyć na patelni (powinno wyjść ok 10)
Cebulkę kroimy, smażymy lekko na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką , papryką ostrą, dodajemy sos chilli, smażymy chwilkę, przerzucamy mięso do garnka, wrzucamy ryż, pokrojone pieczarki zalewamy 2 szklankami wody i dusimy do miękkości ryżu. Jak woda wyparuje, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i paprykę , gotujemy jeszcze ok 5 minut, na koniec wrzucamy odcedzoną fasolę, przyprawiamy - farsz gotowy:)
Układamy naleśniki na talerzu, nakładamy wzdłuż farsz, zawijamy. Na koniec polewamy sosem, może być z farszu, ja dodaje sosu pomidorowego:) Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka-87-25

06.08.2013 16:23
ale pyszne muszą być

ZEWA

19.02.2012 10:48
ale apetyczne

ZEWA

19.02.2012 10:48
ale apetyczne

Mati13

17.09.2011 17:45
rewelacyjne - piekne

polly66

10.10.2010 20:24
mmmm tylko preferuję z innym sosem ale świetne;)

bernika

12.09.2010 20:49
super!

Ewa104

07.09.2010 22:08
Przepyszne!

banditka

06.09.2010 09:36
aż zrobiłam się głodna :)

bernika

05.08.2010 20:57
fajne!

Anula1

20.07.2010 16:24
Fajny przepis,do ulubionych:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat