Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z duszonymi pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
pieczarki 40 dkg
cebula
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z duszonymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Obraną cebulkę kroimy w piórka i smażymy na oleju oraz doprawiamy kucharkiem
Krok 1 - Ryż z duszonymi pieczarkami foto
2
Obrane pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na oleju pod przykryciem ok. 15 min. Doprawiamy do smaku. Następnie usmażoną cebulkę łączymy z przygotowanymi pieczarkami.
Krok 2 - Ryż z duszonymi pieczarkami foto
3
Ugotowany ryż przekładamy do talerza i łączymy z uduszonymi pieczarkam
Krok 3 - Ryż z duszonymi pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 28.08.2013 08:05
lubię takie jedzonko :-)
Pani Domu 10.05.2013 11:49
bardzo smakowicie wyglada
mirosława4 02.09.2012 21:45
smaczne danie
IKrakowianka 02.08.2012 21:27
świetne danie
Wafelek2601 17.07.2012 11:03
Super na obiadek
reniatka 13.07.2012 08:41
fajne danie na obiad
RenataZ-et 08.07.2012 20:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak