Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepką i marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 1 szt
marchew 2 szt
cebula czerwona 1 szt
jogurt naturalny 1 łyżka
sałata 1 mała główka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
twarożek 15 (kanapkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepką i marchewką

Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę. Twarożek łączymy z jogurtem naturalnym, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy palcami na mniejsze kawałki. Porwaną sałatę przekładamy do salaterki. Kalarepkę oraz marchewki obieramy, a następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Starte warzywa przekładamy na liście sałaty, dodajemy twarożek z jogurtem oraz cebulę, dokładnie całość mieszamy. Solimy oraz pieprzymy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 21.08.2012 20:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak