Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Manniak - stefanka z kaszy manny

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 szkl
margaryna 250 g
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mleko 1 litr
kakao 2 łyżeczki
herbatniki 300 g
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Manniak - stefanka z kaszy manny

Do mleka dodajemy margarynę oraz cukier i cukier wnailiowy. Całość zagotowujemy. Gdy tłuszcz się rozpuści dosypujemy stopniową kaszę. Cały czas mieszając chwilę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Część masy wylewamy do formy wyłożnej herbatnikami. Na tę masę układamy warstwę herbatników. Do pozostałej masy dodajemy kakao i dokłądnie mieszamy. Następnie wylewamy do formy. Wszystko dokładnie wyrównujemy. Na wierzchu układamy herbatniki. odstawiamy do wystygnięcia. Gdy ciasto jest już wystudzonę oblewamy je polewą czekoladową i dekorujemy np. posypką cukrową lub orzechami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.03.2014 10:52
świetne ciacho,na pewno pyszne
ONY_za_kare 07.12.2013 15:21
super deserek
adelajda 24.07.2013 15:47
super pyszności !!
Adam/ZUB3R 15.01.2013 22:39
dobre
Grazyna0211 14.11.2012 17:45
bardzo fajne ciasto
Habibi 16.09.2012 15:09
Strasznie dawno tego ciacha nie robiłam... u nas "rodzinnie" zostało ochrzczone KASZALOT ;)
barbara11561 19.07.2012 16:19
pysznie wygląda:)
IZABELA29 19.07.2012 09:20
takie lubie
ben-ka 19.07.2012 09:19
robię takie ciasto też:)
Aneta41 10.07.2012 21:37
bardzo ciekawe ciasto
kate.500 10.07.2012 11:42
super
mariel78 26.06.2012 15:42
pyszne i piękne
eli82 17.06.2012 14:49
pomysłowe
Monika78 15.06.2012 17:27
ciekawy przepis, fajnie sie prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak