Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wielkanocny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 500 g
masło 1 kostka
żółtko jajek 4 szt
cukier 4 łyżki
likier Cassis 1 kieliszek
truskawki 500 g
biała czekolada 150 g
konfitura truskawkowa 300 g
truskawki kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wielkanocny

Twarożek zmiksować z żółtkami, masłem, cukrem i likierem. Dodać truskawki, chwilę miksować. Masę serową wyłożyć do formy. Wstawić na 2 godz do lodówki. Białą czekoladę rozpuścić na parze. Plastikową małą łopatkę zanurzać w ciepłej czekoladzie i rozsmarować ja na schłodzonej w zamrażalniku blasze, tworząc kształty języczków. Wstawić na godzinę do lodówki. Konfiturę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, gotować 5 minut. Deser wyjąć z formy na półmisek. Wierzch i boki ciasta posmarować przestudzoną konfiturą. Następnie boki obłożyć czekoladowymi języczkami, wierzch przybrać wiórkami z czekolady i połówkami truskawek. Wstawić na pół godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 08.06.2012 21:26
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak