Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny schabowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 szklanki
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
schab bez kości 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny schabowy

Kroki postępowania

1
Kroimy kawałek schabu ( plaster) i zawijając w ściereczkę tłuczemy tłuczkiem
Krok 1 - Tradycyjny schabowy foto
2
Obtaczamy każdy kawałek schabu w rozmąconym żółtku z jajka z przyprawami a następnie w bułce tartej
Krok 2 - Tradycyjny schabowy foto
3
smażymy obok siebie na głębokim tłuszczu aż dojdzie do miękkości i zrumienienia
Krok 3 - Tradycyjny schabowy foto
4
Gorące kotlety schabowe odsączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach i wykładamy
Krok 4 - Tradycyjny schabowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak