Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z patisona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
jajko 2 szt
sól
tłuszcz do smażenia
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z patisona

Patisony obrać ze skórki i pokroić na plastry a następnie wzdłuż na paseczki.
Posypać solą i pozostawić na sicie na około 30 minut.
Następnie obtaczać w mące i maczać w jajkach ubitych jak na omlet.
Wrzucać na gorący olej i smażyć na złoty kolor.
Podawać z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 21.12.2013 19:26
ciekawy przepis,muszą być pyszne
Betka 17.08.2012 08:24
smakowicie się zapowiada!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak