Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z marchwi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 800 g
mąka 300 g
cukier brązowy 300 g
olej 150 ml;
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 5 g
Soda oczyszczona Prymat 5 g
sól
migdały obrane 50 g
cukier waniliowy 1 łyżka
orzechy laskowe 50 posiekane
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z marchwi

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce.
Wymieszać olej z cukrem, dodać jajka i lekko ubić.
Do jajek z olejem wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, przyprawy, cukier waniliowy i wymieszać.
Do ciasta dodać marchew, orzechy i migdały, wymieszać.
Przełożyć ciasto do wytłuszczonej formy.
Piec godzinę w temp.180 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 22.08.2012 12:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak