Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po bałkańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
cebula 1 szt.
pomidor 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
czosnek 4 ząbki
oliwa 2 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po bałkańsku

Pomidory parzymy i obieramy ze skórki , cebulę kroimy w kostkę , na patelni podgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę .Pomidory kroimy w kostkę jak i paprykę i wrzucamy na patelnię .Smażymy aż na patelni zrobi się taka papka , do warzyw wlewamy same białka i energicznie mieszamy dodajemy żółtka tak by się nie rozlały chwilę podsmażamy pod pokrywką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 14.11.2012 11:01
Fajna.
krokodyl 11.06.2012 11:37
extra
Anna169Hosz 09.06.2012 16:59
Robię podobną- dla mnie rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak