Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 2 szklanki
cebula 1 duża
szpinak świeży lub mrożony 1 szklanka
szynka 2-3 plastry
sól
pieprz
masło
czosnek 2-3 ząbki
śmiatana 1 łyżka
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: penne ze szpinakiem

Szynkę (opcjonalnie boczek) podsmażyłam na chrupko na maśle, cebulę pokroiłam w kostkę i dodałam do wędliny. Lekko zrumieniłam.
Makaron ugotowałam w lekko osolonej, małej ilości wody. Odcedziłam. Wrzuciłam łyżkę masła, szpinak mrożony i czosnek-pokrojony na małe kawałki. Ciągle mieszałam na małym ogniu. Pod koniec doprawiłam przyprawami i dałam dużo sera żółtego. Gdy ser się rozpuścił dodałam śmietanę. Wymieszałam
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 18.06.2012 21:02
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak