Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta czekoladowa z ciecierzycy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca puszka
kakao 3 łyżeczki
cukier puder do smaku
cynamon szczypta
olej 3 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta czekoladowa z ciecierzycy

Ciecierzycę odsączamy z zalewy i miksujemy w blenderze. Dodajemy olej, kakao i cukier (około 2 łyżek), cynamon, znów miksujemy, aż powstanie gładka masa. Dolewamy stopniowo wodę, by pasta nie była sucha. Próbujemy i w razie konieczności dodajemy kakao lub cukier.

Przekładamy do słoiczka i trzymamy w lodówce.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak