Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki pieczone pod kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta biała 10 liści
marchewka 2 szt.
cebula biała 1 szt.
przyprawy
smalec 70 gram
zielona cebulka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki pieczone pod kapustą

Kroki postępowania

1
naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi kapusty
Krok 1 - Ziemniaczki pieczone pod kapustą foto
2
ziemniaki i marchewkę w plastry i gotujemy
Krok 2 - Ziemniaczki pieczone pod kapustą foto
3
Ugotowane ziemniaki i marchewkę dzielimy na pół , połowę wykładamy na kapustę , cebulę kroimy w kostkę i zieloną cebulkę siekamy , wykładamy na ziemniaki , przyprawiamy solą i pieprzem , liść sałaty kroimy na paski i również układamy na ziemniaki , wszystko przykrywamy drugą partią ziemniaków , znów doprawiamy ,
Krok 3 - Ziemniaczki pieczone pod kapustą foto
4
dodajemy smalec i wszystko przykrywamy szczelnie kapustą , pieczemy w piekarniku około pół godziny
Krok 4 - Ziemniaczki pieczone pod kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 03.10.2012 21:57
mniam
krokodyl 26.07.2012 10:57
dobreeeee
pioge7 08.06.2012 15:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak