Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka z szybkowaru

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1-1,5 kg
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży
ziele angielskie
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka z szybkowaru

Kroki postępowania

1
łopatkę natrzeć solą i pieprzem, zarumienić na potelni na rozgrzanym oleju
Krok 1 - łopatka z szybkowaru foto
2
przełożyć do szybkowaru dodać po kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego i listek laurowy, dodać pokrojoną cebulę, zalać do 2/3 wysokosci wodą dodać łyżke kucharka, zamnknąć garnek i gotować 30 minut
Krok 2 - łopatka z szybkowaru foto
3
po tym czasie mięso wyjąć, powstały sos zmiksować i zagęścić mąką -doprawić. Mięso podzielić na porcje i polać je delikatnie sosem.
Krok 3 - łopatka z szybkowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 13.07.2012 21:19
mniamniuśkie
aginaa 08.06.2012 21:56
pyszne
ziutula
ziutula 08.06.2012 15:11
ale smakowicie wygląda...
pioge7 08.06.2012 15:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak