Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa faszerowana mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 szt
mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej do smażenia
koperek 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
tymianek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa faszerowana mięsem

Kroki postępowania

1
Kalarepki oskrobać i wydrążyć.
Krok 1 - Kalarepa faszerowana mięsem foto
2
Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Kiedy będzie miękka dodać bułkę tartą i razem przesmażyć.
Mięso doprawić ziołami, solą , koprem, pieprzem i przesmażyć na osobnej patelni.
Połączyć oba farsze i wymieszać.
Krok 2 - Kalarepa faszerowana mięsem foto
3
Nadziewać kalarepkę i układać w płaskim rondlu. Podlać szklanką wody ( lub ciut więcej, aby była do połowy wysokości kalarepy). Wodę lekko posolić.
Dusić pod przykryciem do miękkości kalarepy- mniej więcej 25/30 minut.
Krok 3 - Kalarepa faszerowana mięsem foto
4
Podawać z ziemniakami lub solo.
Smacznego
Krok 4 - Kalarepa faszerowana mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 16.09.2013 11:39
fajne danie :-)
Ada-Gaba 17.02.2013 10:43
bardzo pomysłowe i z pewnością pyszne
pacpaw 04.01.2013 23:50
robiłem kiedyś takie kalarepki. są bardzo smaczne tylko trzeba grubo obrać wierzchnią skórę kalarepki, która jest łykowata. Polecam!
ilka_86 02.09.2012 22:24
bardzo fajnie wygląda
Aneta2604 18.08.2012 16:47
ciekawe
gosia561 10.08.2012 22:43
ciekawa sprawa
IZABELA29 25.06.2012 07:09
mam ochote wypróbować ...
sylwia / sytofala 08.06.2012 20:16
uwielbiam kalarepkę :)
sylwia / sytofala 08.06.2012 20:16
uwielbiam kalarepkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak