Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakaowa kaszka manna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 l
kasza manna 0,5 szkl
kakao 2 łyżki
cukier 4-5 łyżek
cukier wanilinowy
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowa kaszka manna

Mleko, z zimnego odlać pół szklanki , resztę zagotować. W pozostawionym mleku wymieszać kakao aby nie było grudek. Do gotującego sie mleka wsypać kaszę tak aby nie było grudek następnie dodać cukier i rozrobione kakao, wszystko gotowac na małym ogniu około 10 minut. Tak przygotowany deser rozlać do miseczek i posypać jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.09.2013 15:20
rewelacyjny deser
traktorek 23.10.2012 19:05
pyszności
kuklik 08.08.2012 14:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak