Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 duża
marchew 1
cebula 1 mała
ziemniaki 4-5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
śmietana 2 łyzki
masło 3 łyzki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepki

Kroki postępowania

1
Kalarepkę i cebule obrać, marchewkę oskrobać. Warzywa pokroić w słupki ok. 2 cm. Na patelni roztopić masło, wrzucić warzywa i podsmażyć przez ok 10 minut.
Krok 1 - Zupa z kalarepki foto
2
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do wody, dodać kostki i gotować 10 minut. Dodać warzywa z patelni i gotować do miękkości.
Krok 2 - Zupa z kalarepki foto
3
Dodać śmietanę i doprawić do smaku
Krok 3 - Zupa z kalarepki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.10.2012 07:32
pyszna zupka
Wiesława1 23.08.2012 20:34
super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak