Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka pikantne z syropem klonowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 15 sztuk
olej 1/2 szklanki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżeczki
pieprz czarny do smaku
czosnek 4 ząbki
syrop klonowy 2 łyżki
sos worcester 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka pikantne z syropem klonowym

Skrzydełka myjemy w wodzie, osuszamy.

Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę.

Skrzydełka układamy w dużej misce, zalewamy marynatą i dokładnie obtaczamy w niej.

Odstawiamy na noc do lodówki, co parę godzin mieszając, by marynata pokryła całe mięsko.



Skrzydełka układamy na dużej blaszce do pieczenia i pieczemy około 1 godz (190st).

Lub na grillu je przygotowujemy.

* Ja polałam je przed pieczeniem jeszcze odrobiną syropu klonowego.



Podałam je z ziemniakami podduszonymi z cebulką, a do tego sałata z ogródka :-)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 01.08.2012 10:00
pyszny obiadek
Kekerboom 08.06.2012 13:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak