Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z marchwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 70 dkg
mąka 4 łyżki
ser biały 20 dkg
śmietana 22% 1/2 szklanki
proszek do pieczenia łyżka
cukier
cukier puder
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z marchwi

marchewkę umyć,oskrobać,opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.dodać utarty ser,żółtka i tyle mąki,by ciasto miało konsystencje gęstej śmietany.delikatnie je wymieszać z ubitą pianą i proszkiem do pieczenia.doprawić solą cukrem.smażyć na rozgrzanym oleju,formując łyżką placuszki o średnicy ok.8 cm.rumienić z obu stron.podawać na ciepło,ze śmietaną doprawioną cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 27.08.2010 11:49
bardzo lubię marchewkę
annamariakowalczyk3 20.07.2010 06:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak