Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki błonnikowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 350 ml
cukier 2/3 szklanki
żurawina garść
błonnik 2 kakaowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki błonnikowe

Do wysokiego garnka z szerokim dnem wlewamy kremówkę, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie zmieniać kolor na ciemniejszy, dodajemy błonnik i ponownie mieszamy. Trwa to około 20 minut. Gdy będzie już odchodzić od ścianek garnka przy mieszaniu, wtedy zdejmujemy ją z ognia i jeszcze chwilę ucieramy. Ja zawsze mieszam ją drewnianą łyżką. Dodajemy żurawinę. Przelewamy do pojemniczka wysmarowanego masłem.

Odstawiamy w chłodne miejsce. Możemy zostawić krówki w pojemniczku a potem je pokroić ostrym nożem, lub tak jak ja to zrobiłam, uformować w dłoniach kuleczki i schować do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 20.02.2013 22:29
dobre
bietka 10.06.2012 13:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak