Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 (ok. 1 i 1/2 kg) szt
jajko 3 szt
żółtko jajek 1 szt
mleko 1/2 szkl
tymianek 6 gałązek
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb tostowy 2 kromki
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Lin w cieście

Ciasto rozmrozić. Rybę oczyścić, wypatroszyć, opłukać, osuszyć. Chleb moczyć w mleku 5 - 10 min. Chleb odcisnąć, rozdrobnić, wymieszać z jajkami i tymiankiem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rybę nafaszerować nadzieniem. Ciasto podzielić na dwie części. W podłużnej formie rozłożyć papier do pieczenia i wylepić połową ciasta. Na środku położyć rybę, przykryć pozostałym ciastem. Starannie skleić boki. Udekorować skrawkami ciasta, posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 35 min w temp 220 st. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak