Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane żeberka w kardamonie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 800 g
miód 100 g
sos sojowy 50 ml
marchew 100 g
seler 100 g
pietruszka 100 g
cebula 1 szt
olej 80 g
czekolada gorzka 100 g
kardamon 12 ziarenek
Musztarda grillowa Prymat 1 łyżka
czosnek w płatkach 80 g
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 30 g
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane żeberka w kardamonie

Żeberka pokroić na porcje, natrzeć musztardą, przyprawą do żeberek i obsmażyć. Zalać wodą, dodać krojone warzywa, płatki czosnku i dusić pod przykryciem ok 30 min. Miód lekko podgrzać, rozpuścić w nim czekoladę, dodać sos sojowy i rozgnieciony kardamon. Całość dokładnie wymieszać. Odcedzone żeberka posmarować miodem i grillować na rumiany kolor. Resztę sosu użyć jako dip do żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak