Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na podrobach od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 200 gram
serca drobiowe 200 gram
marchewka 1 szt.
kasza 1 szklanka
cebula 1 szt.
śmietana 100 ml
ziemniaki 5 szt.
bulion 3 łyżki l

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na podrobach od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Serca i żołądki gotujemy do miękkości , po ugotowaniu odcedzamy , można użyć wywaru z gotowania jako bazy do krupniku , ale ja tą wodę odlewam .
Krok 1 - Krupnik na podrobach od Hamrocyka foto
2
Podroby kroję na kawałki , wrzucam do rosołu , ziemniaki obieram , kroję na kostkę wrzucam do gotującej się zupy tak jak i kaszę. Cebulę kroję w drobną kostkę , wrzucam do zupy.
Krok 2 - Krupnik na podrobach od Hamrocyka foto
3
Marchewkę ścieram na grubej tarce , dodaje na koniec gotowania , gdy ziemniaki są już miękkie , przyprawiam , na sam koniec dodaje śmietanę.
Krok 3 - Krupnik na podrobach od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.12.2012 00:06
bardzo smaczny krupnik
Andysz 21.08.2012 07:24
mniammm;)
krokodyl 17.06.2012 13:15
pycha
misia53 09.06.2012 16:22
Bardzo lubie podroby a i krupniczek też ....może tylko nie dam śmietanki....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak