Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony łosoś z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
masło 4 łyż
sól
pieprz
łosoś dzwonka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony łosoś z cebulką

Łososia płuczemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy solą i pieprzem. Rybę układamy na folii aluminiowej. Na każdy kawałek ryby kładziemy łyżkę masła. Łososia przykrywamy krążkami cebuli. Całosć przykrywamy folią i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20 - 25 min.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.07.2013 13:16
mi smakuje
Adam/ZUB3R 15.01.2013 22:40
bardzo smaczny
karolina1869 16.11.2012 15:17
pycha
Dorota59 02.07.2012 23:22
mniam
mariel78 08.06.2012 19:04
pycha
anja3107 08.06.2012 10:44
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak