Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazdka z ciasta francuskiego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
ananas z puszki 12 plastrów
truskawki 6 szt
orzechy 12 prażone
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazdka z ciasta francuskiego

Blachę wyłożyć papierem Saga. Ciasto francuskie rozwinąć, posypać prażonymi orzechami, docisnąć je, obsypać pokrojonymi ananasami,ponownie posypać orzechami zwinąć w rulon i pokroić na plastry około 2,5 cm, ułożyć na blasze pozostawiając niewielkie odległości. Do 6 sztuk włożyć truskawki (ja wykorzystałam mrożone) i posypać dodatkowo wierzch orzechami. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 25-30 minut. Zsunąć na talerz i posypać cukrem pudrem. Są smaczne wystudzone i na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.09.2014 22:31
super deser :)
pacpaw 11.06.2012 19:31
godne najlepszych cukierni
Rafał10 10.06.2012 21:29
uwielbiam dania francuskie !!!
EWI 08.06.2012 08:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak