Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de volaille

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuka
masło 100 gram
natka pietruszki 1 natka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka krupczatka do panierowania
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de volaille

Filety myjemy i oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i pojedynczo wkładamy między folię spożywczą, rozbijamy dość cienko.

Każdy oprószamy solą i pieprzem, nakładamy kawałek masełka i posypujemy dość obficie posiekaną pietruszką.
Każdego kotleta ciasno zwijamy w roladkę i panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka na złoto, jeśli są dość grube to przekładamy je na talerzyk żaroodporny i wkładamy na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.01.2013 09:24
super :)
Monika-twin 12.09.2012 05:45
popieram, zdjecie juz zacheca, a pzepis tez fajny
ElizaT 09.09.2012 10:06
rzeczywiście fotografia piękna
Mienta 10.06.2012 21:25
piękne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak