Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna sałatka z soczewicą i rostbefem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 1 szkl.
rostbef wołowy 1/2 kg.
oliwa 3 łyżki
cebula 2 szt.
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 4 łyżki
ocet 6 łyżek
musztarda 1 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżki
pomidory cherry 4 szt.
sałata kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna sałatka z soczewicą i rostbefem

soczwicę zalać szklanką wody i zostawić na noc,dodać liść laurowy,szczyptę soli ziołowej,pieprzu i całość zagotować i gotować przez 20min.pozostawić w wodzie do wystygnięcia,rostbef umyć doprawić solą,pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju wystudzić i pokroić w cienkie plasterki,cebulę oraz czosnek obrać posiekać i zeszklić na oleju,przestudzić i wymieszać z octem,musztardą,posiekaną natką pietruszki oraz oliwą,doprawić solą ziołową i pieprzem do smaku soczewicę osączyć z wody i polać sosem na umytych liściach sałaty układać plasterki mięsa i soczewicę udekorować pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.08.2012 16:29
fantastyczna
agnieszka214 11.08.2012 16:29
fantastyczna
Wafelek2601 23.07.2012 09:06
Przepyszna sałatka
motyl 17.06.2012 09:42
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak