Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonki indycze

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 4 szt
olej 6 łyżki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sos sojowy 2 łyżki
cebula
pietruszka
woreczek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Golonki indycze

Golonki umyć i wysuszyć papierem. Sól utrzeć z czosnkiem, przyprawą do kurczaka, dodać 2 łyżki sosu sojowego i łyżkę oleju. Nasmarować tym golonki i odstawić na 10 godzin do lodówki. Następnie po 10 godzinach wyjąc golonki, przełożyć je do woreczka do pieczenia, posypać pokrojoną cebulą, zamknąć woreczek i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 2 godziny. po ok, 1,5 godziny zrobić dziurki aby się ładnie skórka dopiekła.
Po wyjęciu posypać posiekaną pietruszką, podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.02.2017 17:45
pysznie wvglądają
agunesu 07.06.2012 23:11
pychotka
msmariusz 07.06.2012 22:31
tak pyszne
barbarella 07.06.2012 22:00
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak