Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany faszerowane ryżem i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bałkażan 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
pomidor 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
sok pomidorowy 1 szklanka
sól do smaku
oliwa
ser żółty 15 dkg
ryż ugotowany 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany faszerowane ryżem i pomidorami

Bakłażany przeciąć wzdłuż i wydrążyć. Cebulę, czosnek, miąższ bakłażanów i pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej warzywa. Dodać ryż i sok z pomidorów, wymieszać. Dusić chwilę razem, przyprawić solą i pieprzem. Farszem wypełnić bakłażany. Przykryć startym żółtym serem, zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 06.11.2013 21:17
brzmi smacznie
mela25 28.04.2013 08:25
dobre smaki
ben-ka 21.03.2013 09:14
tak jeszcze bakłażanów nie nadziewałam.
fictor123 19.01.2013 20:14
świetne
RenataZ-et 28.10.2012 11:51
super pomysł
Seba 19.09.2012 17:57
pycha
Dorota59 24.08.2012 14:47
fajne
Andysz 05.08.2012 07:52
ekstra;)
mirosława4 25.07.2012 21:02
ciekawe
Dorian 25.07.2012 20:37
pycha
Anna138 18.07.2012 22:17
super
IKrakowianka 04.07.2012 15:08
świetne na obiad
Wacław 30.06.2012 11:49
fajny przepis !
Motorek 20.06.2012 06:41
pycha
barbara11561 16.06.2012 13:44
świetne
berys18 16.06.2012 10:39
super pomysł
Ada-Gaba 15.06.2012 07:56
znakomite
Grazyna0211 14.06.2012 12:06
pyszne danie
foczka-ks 07.06.2012 22:46
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak