Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jaja 2 sztuki
żółko 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 2/3 kostki
mleko 1/2 litra
jabłka 1 kg
budyń śmietankowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Z mąki, jaj, żółtka, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na połowę. Blaszkę wysmarować tłuszczem, rozwałkować na niej jedną część ciasta. Ja ciasto wyłożyć starce na tarce jabłka. Budyń przegotować w 1/2 litra mleka, ostudzić, wylać na jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec ok. godzinę w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.10.2013 07:13
zawsze pyszny
ben-ka 17.07.2013 09:14
bardzo lubię ciasta z jabłkami.
Ela15 12.05.2013 09:57
bardzo smaczne i proste ciasto
caralajna 20.04.2013 07:40
lubię to ciasto
kate.500 30.01.2013 08:09
smaczny pomysl
aisza1 13.01.2013 11:09
lubię jabłecznik
Ewelina47 23.10.2012 12:45
pycha ciacho
Dorota59 08.10.2012 19:32
niezawodny i zawsze smaczny
Dorota59 08.10.2012 19:32
niezawodny i zawsze smaczny
sara1 15.09.2012 14:03
apetyczny
Seba 15.09.2012 08:32
bardzo smaczne ciasto
Motorek 15.09.2012 08:14
pycha
Motorek 15.09.2012 08:14
pycha
Dorian 07.08.2012 20:39
uwielbiam
mirosława4 18.07.2012 18:16
smaczny
jeta72 17.07.2012 10:14
pyszny!!!
Rybciia 14.07.2012 22:25
super
IKrakowianka 14.07.2012 21:30
wyśmienity
olkaaa 10.07.2012 07:57
uwielbiam jabłecznik
Wafelek2601 09.07.2012 21:20
Pyszny
Ewelina38 04.07.2012 22:41
przepyszne ciasto
ankaryba 27.06.2012 19:18
bardzo lubię :-)
mela25 21.06.2012 07:29
smakowity
m1monika 20.06.2012 23:27
uwielbiam jabłeczniki
berys18 17.06.2012 20:00
fajny jabłecznik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak