Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony na ciepło

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 100 ml
czosnek ząbki 10
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
majeranek
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
boczek 0,5 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony na ciepło

Przygotowujemy marynatę. Do oleju dodajemy słodką paprykę i szczyptę ostrej, rozgnieciony czosnek, łyżkę majeranku, ziela angielskie i kilka liści laurowych, około 1 łyżeczkę soli i pieprz - dokladnie mieszamy i wkładamy boczek, Odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień pieczemy boczek pod przykryciem przez około 1,5 godziny. Boczek jest bardzo smaczny zarówno na gorąco, jak i na zimno do kanapek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.11.2012 14:45
taki boczuś jest pyszny!
anemon 08.07.2012 19:50
Pyszny boczek.
bgs1984 28.06.2012 16:40
mniam
marzenciak1985 28.06.2012 16:29
mniam
BernadettaP 10.06.2012 19:08
Pyszny boczuś i od czasu do czasu można przymknąć oczy na kalorie i zjeść kawałek :)
Karolinka111 07.06.2012 20:53
mniam,świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak