Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab na ciepło do obiadu

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dag
olej 100 ml
przyprawy
czosnek ząbki 20

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab na ciepło do obiadu

Kroki postępowania

1
Na początku należy przygotować marynatę. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej, wsypujemy całą przyprawę do schabu, dodajemy 1 łyżkę majeranku, kilka liście laurowych, 6 ziarenek ziela angielskiego, 2 płaskie łyżczeki soli oraz obrany i przeciśnięty czosnek.
Krok 1 - Pieczony schab na ciepło do obiadu foto
2
Składinki marynaty mieszamy, wkładamy schab i obtaczamy go w marynacie - wkładamy do lodówki na 20 godzin.
Krok 2 - Pieczony schab na ciepło do obiadu foto
3
Schab pieczemy około 1,5 godziny pod przykryciem.
Krok 3 - Pieczony schab na ciepło do obiadu foto
4
Zaraz po wyjęciu, gorący schab kroimy i dajemy do obiadu
Krok 4 - Pieczony schab na ciepło do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.01.2013 23:26
sam czosnek potrafi zdziałać cuda. Ten schabik będzie smakował na ciepło, ale też i na zimno np. na kanapce
agataw1990 05.09.2012 18:07
super pomysł!
Monika58 04.09.2012 19:32
musi być pyszny
Elżbieta17 22.08.2012 18:56
pyszności:)
Emilia21 03.08.2012 10:42
mmm
Emilia21 03.08.2012 10:42
mmm
rjustysia 30.07.2012 11:51
Bardzo lubię tak przygotowany schab.
smile 25.06.2012 09:57
wspanialy
Beatris 07.06.2012 21:19
Lubię jak w marynacie do mięsa jest dużo przypraw.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak