Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2-3 płaty
szpinak świeży lub mrożony 1-2 opak.
śmietana 30% 4-6 łyżek
mąka 1-2 łyżki
czosnek
pieprz
sól
koperek
szczypiorek usiekany
ziemniaki ugotowane
cytrynka do skropienia ryby
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba ze szpinakiem

Przyrządzenie: szpinak umyć i odgotować,podsmażyć na maśle dodać śmietankę i zaprawić mąką dodać przyprawy:sól,pieprz,czosnek mogą być posiekane listki czosnku,posiekany koper i szczypior. Uprzednio skropioną i przyprawioną rybę (sól i pieprz) smażymy obtaczając w mące. Rozkładamy rybę na wierzch ryby kładziemy gorący szpinak i podajemy z ugotowanymi młodymi lub starymi ziemniakami posypujemy koperkiem. Ryby najlepiej użyć bez ości (mintaj lub dorsz)Ja użyłam fileta z dorsza. Smaczne i pożywne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.05.2014 08:52
fajne danie
Kasia36 08.07.2013 22:41
Pyszna rybka i szpinak
marta1221 26.05.2013 14:25
to coś w sam raz dla mnie :)
Rybciia 02.05.2013 09:00
smaczna :-)
Bernadeta1 04.03.2013 13:32
rybka, szpinak to moje smaki.
kamyk 01.01.2013 22:19
wygląda fajnie
Anna152 30.06.2012 08:19
super
Maniek2 09.06.2012 15:21
super
Barbara/zuza22_85 08.06.2012 23:18
musze zrobić
Izabela28 08.06.2012 12:04
zapowiada się smaczne danie dla tych , którzy lubią szpinak:)
MONIKA62 07.06.2012 20:26
ale pyszne
dianix 07.06.2012 20:18
takie zestawienie jest mi obce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak