Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki w sosie śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 50 dkg
cebula 1 szt
masło 1/2 kostki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18 proc 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w sosie śmietanowym

Grzyby starannie oczyścić i opłukać. Do rondelka włożyć masło, dodać pokrojoną na drobno cebulę i pokrojone na kawałki grzyby. Lekko poddusić. Następnie podlać grzyby wodą (nie za dużo) i nadal dusić na małym ogniu. Wsypać kucharek oraz kminek. Nadal dusić. Gdy grzyby będą miękkie dodać śmietanę i starannie rozprowadzić po grzybach. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Jeść z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 08.06.2012 20:16
apetyczne
Karolinka111 07.06.2012 20:54
pycha
EWI 07.06.2012 20:03
mniam
Dorota59 07.06.2012 19:59
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak