Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ryżem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg.
czosnek 3 ząbki
koperek 1 pęczek
sól i pieprz
majonez
masło 1 łyżeczka
ryż 1,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ryżem i pieczarkami

pieczarki umyć pokroić w plasterki i obsmażyć na maśle jak przestygną dodać ugotowany ryż na sypko,posiekany koperek,majonez,przeciśnięty przez praskę czosnek sól i pieprz do smaku całość delikatnie wymieszać i na chwilę odstawić w chłodne miejsce,podawać z pieczywem najlepiej ciemnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 15.07.2012 12:35
bardzo prosta, ale ten czosnek ikoperek na pewno daje fajniutki smak.
EWI 07.06.2012 20:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak