Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos francuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet winny biały 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
ulubione zioła 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
szalotka 1 szt.
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: sos francuski

wymieszać ocet winny,wino czerwone,musztardę,oliwę,dodać umyte i drobno posiekane zioła,szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek ponownie wymieszać na koniec doprawić do smaku szczyptą soli,pieprzu i cukru wymieszać i na chwilę odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 05.07.2012 09:08
Super sosik
halina55 07.06.2012 19:12
musze wypróbowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak