Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka do barszczu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
jajko
cebula
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: uszka do barszczu

wołowine zmielić(ja wykorzystuję tą na której gotowałam wywar do barszczu)dodać posiekaną drobno cebule,jajko bułkę tartą doprawić solą i pieprzem,zagnieśc ciasto jak na pierogi z mąki jajka i ciepłej wody z odrobina oleju-wykrawać kieliszkiem lub mała literatka kólka nałożyć farsz skleić jak piergi a potem razem oba końca.Wrzucać do wrzątku,po wypłynięciu gotować ok.5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 25.04.2014 21:22
piękne uszka
Margo1 05.05.2013 15:24
lubie uszka
agnieszka214 30.07.2012 16:05
uwielbiam
ttrytka 07.06.2012 23:10
piękne
ttrytka 07.06.2012 23:10
jakie malutkie
staropolanka5 07.06.2012 22:54
super , pracochłonne
przemek20008 07.06.2012 21:06
świetne, muszę spróbować
parysek10 07.06.2012 19:36
super wyszły
halina55 07.06.2012 19:13
Moje ulubione! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak