Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka obiadowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
cebula 1/2 sztuki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
kapusta kiszona 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa

Kapustę odcisnąć i można pokroić. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jabłko obrać i zetrzeć tak jak marchew. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć, doprawić do smaku przyprawami. Skropić olejem i wymieszać.

Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 07.06.2012 19:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak